ua en ru

Колесніков: Одним з основних джерел доходів для будівництва наземного метро в Україні буде реклама

Над проектом будівництва наземного метро в українських містах-мільйонниках працюватимуть кращі компанії, а однією з головних складових доходів стане реклама. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков за підсумками семінару з питань проектування, будівництва та управління і розвитку метрополітену, що відбувся в м. Дубай, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Дуже цікавою складовою доходів, окрім визначення вартості поїздки залежно від довжини маршруту, є реклама та продаж назв окремих станцій метро - як компаніям, так і приватним особам", - сказав Колесніков.

Мери міст зауважили, що, зокрема, буде впроваджено практику надання послуг особам з інвалідністю. Нині в метро Дубай на підлогу нанесені об'ємні смужки, за допомогою яких пасажири з вадами зору можуть дістатися до каси та пройти в метро. Крім того, усі станції обладнані спеціальними ліфтами, завдяки яким інваліди на візках мають можливість їздити в метро на рівні з усіма іншими.