ua en ru

Колесник не володіє акціями агрокомпанії ТАКО, - АРІФРУ

Дмитро Колісник, якого довгий час вважали головним бенефіціаром агрокомпанії ПАТ "ТАКО", вийшов зі складу акціонерів компанії в 2014 році. Про це свідчать дані Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ).

Згідно з цими даними, в 2014 р. відбулися зміни в складі акціонерів АПТ "ТАКО". Зокрема, власник великого пакета акцій, що перебував на рахунках зберігача ПУАТ "Фідобанк", продав свої цінні папери компанії ТОВ "Міларго", збільшивши частку ТОВ "Міларго" з 42% до 52%. Два інших акціонера "ТАКО", акції яких знаходилися на рахунках зберігачів ПАТ "Укрсоцбанк" (25% акцій) та ПАТ "ПУМБ" (15% акцій) зберегли свої частки в компанії.

Нагадаємо, головним бенефіціаром ПАТ "ТАКО" з моменту її заснування був Дмитро Колісник. Тому, коли стало відомо про продаж 52%, аналітики агроринку припустили, що такий пакет міг продати тільки головний бенефіціар.

Джерело з оточення Дмитра Колесника підтвердило це припущення.

Раніше банк Unicredit звинуватив компанію "ТАКО" в ухиленні від виплати кредиту, а Дмитра Колесника, як мажоритарного акціонера "ТАКО" і поручителя по кредиту, в тому, що він перешкоджає реалізації банком права на задоволення своїх вимог за кредитом, використовуючи шахрайські схеми і судову систему.

У відповідь на ці звинувачення Дмитра Колесника банком Unicredit, група міжнародних та українських юристів готують позови про захист честі і гідності проти бізнесмена тих банківських структур, медіа-суб'єктів, які використовують недостовірну інформацію і приймають участь в очорненні репутації Колесника.