ua en ru

Koktebel Jazz Festival збирає друзів на ювілей

Koktebel Jazz Festival збирає друзів на ювілей

Історія KoktebelJazzFestival почалася біля берега Чорного моря п'ятнадцять років тому. За цей час фестиваль встиг прийняти близько 3000 музикантів і не менш 500000посетітелей. Свої перші великі концерти тут відіграли "ДахаБраха", TheHardkiss, Jamala і інші популярні артисти, які є тоді відкриттям для фестивальної публіки.

Всього за роки проведення фестивалю його сцени взяли кращих музикантів більш ніж з 45 країн світу. Серед них: StanleyClarke, BillyCobham, Олексій Козлов, Erik Truffaz, Рішар Гальяно, TheCinematicOrchestra, Bonobo, De-Phazz, ParovStelar, ShibusashirazuOrchestra, Gus-Gus, Kadebostany, SubmotionOrchestra, BjornBarge, ГоранБреговіч, Patrick Wolf, TheBad Plus і багато інших.

KoktebelJazzFestival став місцем зустрічі і місцем сили для тисяч творчих людей з різних куточків України, Росії, Білорусі та країн Європи.

З 2014 року KoktebelJazzFestival двічі змінив локацію і в минулому році, нарешті, знайшов нове місце під сонцем - в місті Чорноморськ, Одеська область.

У цьому році кількість фестивальних сцен збільшиться до п'яти, а музичних жанрів, представлених на фестивалі, стане ще більше. Також в цьому році на фестеваль презентують спеціальну програму, приурочену до святкування Дня Незалежності України. 24 серпня офіційно оголошується Днем української музики!

Ізменіенія і зростання сцен пов'язані зі знаковою датою, яку з 24 по 27 серпня святкує KoktebelJazzFestival- п'ятнадцятиріччя.

Розважати публіку будуть закордонні хедлайери і популярні українські музиканти.

Король балканського танцполаShantel, автор саундтрека до комедії "Борат" і суперхіта DiskoPartizani, везе на головну сцену спеціальну програму SHANTOLOGY 30 years. Їх розгнуздані дискотеки з використанням реміксів балканських ритмів і циганської духової музики славляться на весь світ.

Довгоочікуваними гостями фестивалю стануть і неоднозначні вихідці з Туманного Альбіону, одна з кращих live-команд світу - легендарні AsianDubFoundation. За час свого довгого і продуктивної кар'єри AsianDubFoundation ділили сцену з RageAgainstTheMachine, TheCure і Radiohead. Вони виступали на кращих світових фестивалях, а в серпні 2017 - вперше виступлять в Україні.

Меланхолійний романтик зі Швеції Jay-JayJohanson вже бував на сцені KoktebelJazzFestival в Києві, після чого вирішив повернутися на неї ще раз - на цей раз на морському берегу.Музикальний стиль, в якому працює Jay-JayJohanson, поєднує в собі елементи джазу, тріп-хопу і електронної музики. Його треки - ідеальний саундтрек теплого дня у моря.

RedSnapper і "Вагоновожаті" - давні друзі KoktebelJazzFestival. У минулому обидві команди вже виступали на фестивалі.
Їхні концерти настільки сподобалися публіці, що в цьому році оргкомітет прийняв рішення знову запросити групи на NuJazzStage. Обегруппи пообіцяли спеціальні фестивальні сюрпризи і абсолютно нові композиції.

В гості на ювілейний фестиваль обов'язково загляне і його давній друг-фронтмен легендарної німецької групи DePhazz і засновник сольного проекту - KarlFrierson. В цьому році Karl станетSpecialGuest фестивалю, а його виступ допоможе слухачам відкрити для себе цього артиста з абсолютно іншого боку.

Одним з головних сюрпризів 2017 року стане повернення ТНМК Jazzy - спеціального проекту групи "Танок на майданіКонґо", ідея якого народилася і вперше була презентована на фестивалі в 2004-2005 роках. Ви почуєте оригінальні пісні ТНМК, зіграні в джазових обробках.

altaltaltaltalt

OpenStage

Одна з найважливіших сцен фестивалю продовжить відкривати нові імена. У цьому годузаявкіна участь в програмі OpenStage подали понад 200 музикантів з України, Росії, Білорусі, Польщі, Італії, Іспанії і навіть Великобританії. Експертна рада KoktebelJazzFestival вже обробив всі надіслані матеріали і вже на початку серпня оприлюднить імена щасливчиків, які зможуть зіграти перед фестивальною публікою. Сцена буде працювати в денний час, а вхід на неї буде вільний.
СampfireStage

Нововведення цього року - акустична сцена, розташована в наметовому містечку. Тут, сховавшись від палючого південного сонця, можна буде насолодитися виступами артистів, які зважилися подати пісні в їх самому чесному, акустичному звучанні.

Джаз і Море

Джазова сцена фестивалю під керівництвом Олексія Когана. На ній відбудуться виступи НазгюльШукаева, Романа Коляди і тріо УсеінаБекірова. Тут же буде представлений авторський проект "Джазові історії" від JazzinKiev і Олексія Когана - короткі есе про музику, людей, зустрічах і враження. Розповіді будуть супроводжуватися живим виступом джазових виконавців JazzinKievBand, а слухачі стануть повноцінною частиною виступу.

SpecialStage

Мультиформатна локація, що з'явилася на фестивалі кілька років тому і працює в режимі нон-стоп. Після завершення всіх денних активностей і концертів на NuJazzStage свої сети тут відіграють кращі українські діджеї та спеціальні гості: Shustov, Mishukoff, SuperdjMavr, ПоганийdjFozzy і інші.

ARTISHOCK

Знаменитий арт-фестиваль, що став уже невід'ємною частиною Koktebel Jazz Festival в цьому році теж святкує свій маленький ювілей - п'ятиріччя. ARTISHOCK зачіпає всі види і жанри сучасного мистецтва від різних видів арту і до літератури і незалежного кіно. У програмі: кінопокази, лекції, відкриті інтерв'ю та дискусії, виставки та арт-перформанси, зйомки фільму в форматі доку-фікшн.
Також п'ятнадцятий ювілейний KoktebelJazzFestival - це виступи MARU, MANSOUND, KatyaChillyGroup, VivieneMort, MAMARIKA, TheHypnotunez, AntikvariniaiKaspirovskioDantysі інших відомих вам музикантів.
Для того ж, щоб кожен гість KoktebelJazzFestival 2017 запам'ятав його - LeoBurnett створять фільм. Кіно, головними героями якого стануть музика, море і все друзі фестивалю.

Квитки

Офіційний сайт