ua en ru

Кокс і Квасьнєвський сьогодні запропонують ЄП продовжити їхню місію в Україні на тиждень-півтора, - нардеп

Представники спостережної місії Європейського парламенту (ЄП) Пет Кокс і Александр Квасьнєвський сьогодні ввечері в Брюсселі запропонують подовжити їхню місію в Україні на тиждень-півтора. Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" заявив голова парламентського комітету з євроінтеграції, народний депутат від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Для того, щоб зберегти найостанніший шанс виконати цю обіцянку (ухвалити закон про лікування Тимошенко) місія Кокса і Квасьнєвського підтвердила свій намір звернутися сьогодні ввечері до конференції президентів Європейського парламенту з пропозицією подовжити на тиждень-півтора їхню місію, щоб уже в вівторок знову повернутися до України, аби бути присутніми на пленарному засіданні Верховної Ради", - сказав Немиря.

Нагадаємо, сьогодні, 13 листопада 2013 р., на позачерговому засіданні Верховна Рада України повинна була розглянути законопроект про лікування ув'язнених за кордоном і законопроекти про прокуратуру і про вдосконалення виборчого законодавства. Але спікер Володимир Рибак заявив, що ці документи не готові до розгляду, і закрив засідання парламенту. Наступне чергове засідання заплановано на 19 листопада.

Водночас, сьогодні ввечері в Брюсселі представники місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський мають прозвітувати про свою роботу в Україні. 18 листопада їх звіт розглянуть міністри закордонних справ країн ЄС.