ua en ru

Кобзон буде проходити лікування в Італії

Кобзон буде проходити лікування в Італії Фото: Йосип Кобзон

Національна віза для лікування дозволяє Кобзону знаходитися тільки в Італії

Міністерство закордонних справ (МЗС) Італії підтвердило видачу національної візи російському співаку, депутату Державної думи РФ Йосипу Кобзону. Про це повідомляє DW з посиланням на джерело в МЗС Італії.

"У міністерстві закордонних справ Італії підтвердили, що російський співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон отримав національну візу і буде проходити лікування в Італії. Як заявив у вівторок, 1 вересня, в розмові з DW представник зовнішньополітичного відомства, це винятковий випадок, який не має під собою політичної підоснови. За його словами, мова йде про національну візу для лікування, яка дозволяє Кобзону знаходитися тільки в Італії", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в МЗС Італії пояснили видачу візи гуманітарними причинами і підкреслили, що це питання було погоджено з іншими членами ЄС. Разом з тим, в МЗС пояснили, що якби хоч одна з країн виступила проти, Кобзону було б відмовлено.

"Співрозмовник DW також зазначив, що не знає, чи міг хтось посприяти російському співаку в отриманні візи. За його словами, запит був поданий від самого Йосипа Кобзона", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Йосип Кобзон, незважаючи на санкції, 9 вересня полетить на лікування до Євросоюзу. Сам народний артист повідомив, що це стало можливим завдяки Президенту РФ Володимиру Путіну.

Також в МЗС Німеччини пояснили, що режим санкцій ЄС передбачає можливість того, що країни-члени з міркувань невідкладної гуманітарної необхідності в окремих випадках роблять винятки з заборони на в'їзд. Тому Кобзон міг на законних підставах отримати дозвіл на в'їзд в одну з країн Євросоюзу.