ua en ru

Коболєв: Україна має намір імплементувати рішення Стокгольмського арбітражу до березня

Коболєв: Україна має намір імплементувати рішення Стокгольмського арбітражу до березня Фото: Україна може почати закупівлі газу в РФ з березня (УНІАН)

З березня може поновитися закупівля газу російського "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" планує до березня цього місяця імплементувати рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом на купівлю-продаж газу з російським "Газпромом". Про це повідомив глава НАК Андрій Коболєв, передає Радіо Свобода.

"Ми провели кілька раундів переговорів. Ми сподіваємося протягом цього місяця на імплементацію рішення (Стокгольма) у частині контракту купівлі-продажу. Ми сподіваємося, що це дасть можливість уже в березні почати закупівлі газу в "Газпрому", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше постачання газу з Росії можуть початися після погашення НАК "Нафтогаз України" боргу перед російським "Газпромом".

Джерело РБК-Україна в уряді допустив, що Україна при існуючих умовах може почекати з закупівлею російського газу до закінчення зимового періоду.

У свою чергу, раніше Коболєв заявляв про те, що Україна в 2018 році закупить близько 4-5 млрд куб. м газу безпосередньо в Російської Федерації.