ua en ru

Коболєв розповів про хід підготовки до опалювального сезону

Коболєв розповів про хід підготовки до опалювального сезону Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

За словами Коболєва, у сховищах уже більше 15 млрд куб. м газу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів про хід підготовки до опалювального сезону. Про це сьогодні, 13 вересня, журналістам повідомив Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"До опалювального сезону готові. У сховищах уже більше 15 млрд куб. м газу. Обсяг зростає. Ми вийдемо приблизно на такий самий рівень, як ми вийшли минулого року по запасах", - сказав він.

Водночас коментувати ціну на газ голова правління НАК відмовився.

"Ціну на газ коментувати не можу, тому що це повноваження уряду України, який зараз саме в цей момент веде переговори з МВФ", - додав Коболєв.

Нагадаємо, раніше сьогодні Коболєв повідомив, що "Газпром" не з’явився на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу територією України. За його словами, на зустрічі, зокрема, був представлений звіт.

"З цього звіту червоною лінією добре видно, як росіяни і в тому числі представники Європейської комісії, активно використовують проти української позиції інструмент чи аргумент того, що ми досі не закінчили свою домашню роботу", - зазначив Коболєв.

Зокрема, за його словами, Україні закидають досі не проведений анбандлінг. Коболєв зазначив, що до представників Єврокомісії була донесена позиція України, що до завершення контракту з "Газпромом" анбандлінг провести неможливо.