ua en ru

Коболєв прогнозує збори акціонерів "Укрнафти" на початку вересня

Голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує проведення зборів акціонерів ПАТ "Укрнафти" на початку вересня

Голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує проведення зборів акціонерів ПАТ "Укрнафти" на початку вересня. Про це Коболєв заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Збори акціонерів "Укрнафти" має відбутися на початку вересня, тоді ж внесуть зміни в наглядову раду", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, 17 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення всім державним компаніям розпочати перерахування до державного бюджету України, в тому числі "Укрнафта" має перерахувати 1,3 млрд грн. Також було дано доручення скликати збори наглядової ради "Укрнафти". "Там є проблеми, пов'язані з наглядовою радою, тому що ми не можемо на сьогоднішній день знайти багато членів минулого наглядової ради "Укрнафти". Тому, швидше за все, буде відбуватися збори, яке буде вибирати нових членів наглядової ради", - сказав тоді міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

"Укрнафта" є найбільшою компанією нафтогазовидобувної України.

Володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанафтогаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнидынецкий, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Ахтыркское, Прилуцьке і Прикарпатське) і значним числом інших нафтосервісних підрозділів.
Компанія "Укрнафта" є також одним з лідерів роздрібного ринку нафтопродуктів в Україні. Мережа з 563 автозаправних станцій, що працюють під брендом "Укрнафта", охоплює майже всі регіони країни.

50%+1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват" Ігоря Коломойського.