ua en ru

Коболєв прогнозує реорганізацію "Нафтогазу" в 2015 р

Новопризначений голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує реорганізацію "Нафтогазу" в 2015 р.

Новопризначений голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує реорганізацію "Нафтогазу" в 2015 р. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді "Нафтогаз" розділений на видобуток, транзит і реалізацію. Є тільки одне зауваження, коли ми були в Брюсселі на переговорах, - чому договір щодо транзиту в "Нафтогазі", а не в "Укртрансгазі"? Є речі відносно окремі. Ми будемо наполягати на тому, щоб робити це як можна швидше... Звичайно, це буде складно, так як є питання власності і питання поділу. На нашу думку, при підтримці всіх, через рік можна побачити нову структуру з новим аспектом власності", - зазначив Коболєв.

НАК "Нафтогаз України" є вертикально-інтегрованою нафтогазовою компанією, яка здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Понад 90% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами Нак.