ua en ru

Коболєв підводить президента України в очах європейців, - експерт

Коболєв підводить президента України в очах європейців, - експерт Фото: Юрій Корольчук

Поки президент переконує європейців в транзитній безальтернативності України, підлеглі керівника "Нафтогазу" Коболєва і він сам руйнують газотранспортну систему, саботуючи її модернізацію. Про це на своїй сторінці в Facebook написав член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Газові рехворматори підставляють президента, а заодно і всю країну перед Європою. 24 листопада президент перед європейц...

Опубліковано Yuriy Korolchuk 30 листопад 2016 р.

За словами експерта, поки президент переконує європейців в транзитній безальтернативності України, підлеглі керівника "Нафтогазу" Коболєва і він сам вчиняють дії, абсолютно протилежні заявам глави держави.

"Президент перед європейцями на саміті "Україна-ЄС" спільно з головою Єврокомісії Юнкером та головою ради ЄС запевняє, що Україна правильно і цілеспрямовано працює у напрямку збереження статусу ключового транзитера газу до Європи, – пише він. – В цей же час високооплачувані менеджери намагаються зарубати результати тендеру з модернізації ГТС і шукають причини не підписувати його результати".

Експерт нагадав, що мова йде про тендер на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" – "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька".

За словами Корольчука, цей тендер проходив у системі державних закупівель Prozorro і в ньому перемогли національні виробники, які запропонували ціну на 500 млн гривень меншу, ніж коштували аналогічні роботи на КС "Бар", які виконували німці. Тому поведінка керівництва "Нафтогазу", зазначив Корольчук, незрозуміла.

"Мотиви таких дивних дій Коболєва і його команди нафтогазових реформаторів до кінця не ясні, але точно зрозуміло одне – "Нафтогаз" підставляє Президента перед європейськими та світовими партнерами", – резюмував Корольчук.

Як відомо, 8 та 10 листопада у системі державних закупівель Prozorro було проведено три тендери, які були оголошені ПАТ "Укртрансгаз", на модернізацію газотранспортної системи України. За підсумками публічних торгів пропозиції Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання по реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька" визнані кращими.

На цьому тижні закінчується термін завершення процедури закупівель, у межах якої замовник повинен визначити переможця тендерів, погодити умови договорів на виконання робіт з керівництвом НАК "Нафтогаз України" і підписати ці договори.