ua en ru

Коболєв назвав дату тристоронніх переговорів щодо газу

Коболєв назвав дату тристоронніх переговорів щодо газу Фото: Андрій Коболєв (РБК-Україна)

Переговори щодо газу в Брюсселі відбудуться 16 вересня

Тристоронні переговори щодо газу в Брюсселі (Бельгія) між Україною, Росією та Євросоюзом пройдуть 16 вересня. Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю Handelsblatt.

За його словами, тристоронні переговори по газу заплановані на 16 вересня. У той же час, як зазначив Коболєв, Росія поки не назвала своїх представників на цій зустрічі. Крім того, він висловив сумніви, що після запуску трубопроводу "Північний потік-2" Росія продовжить постачати газ до Німеччини через Україну.

"Пообіцяти щось, а потім стримати це - дві різні речі. Це доречно як українською, так і німецькою мовами", - додав Коболєв.

Нагадаємо, раніше представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що найближчим часом будуть відновлені переговори з Росією з питань транзиту і закупівель газу.

До цього міністр енергетики РФ Олександр Новак запропонував Україні продовжити контракт на транзит газу на нинішніх умовах ще на рік.

"Ми дочекаємося, коли почнуться тристоронні консультації, коли буде обрано новий уряд і контрагенти з'являться. В цілому ми за те, щоб Україна купувала газ безпосередньо. Ми запропонували нашим колегам продовжити діючий контракт на рік на існуючих умовах", - підкреслив він.