ua en ru

Коаліція завдала авіаудару по складу ІДІЛ з хімзброєю, сотні людей загинули, - Генштаб ЗС Сирії

Коаліція завдала авіаудару по складу ІДІЛ з хімзброєю, сотні людей загинули, - Генштаб ЗС Сирії Фото: по складу ІДІЛ завдали авіаудар

Серед загиблих є мирні жителі

Міжнародна коаліція на чолі зі Сполученими Штатами Америки завдала удару по складу "Ісламської держави" з хімічною зброєю в районі міста Дейр-Ез-Зоре на сході Сирії. Про це повідомляє сайт Генштабу Сирії.

Згідно з повідомленням, авіаудар був здійснений в середу ввечері. В результаті було знищено велику кількість бойовиків ІДІЛ. Однак, серед жертв є також мирні жителі.

Також відзначають, що бомбардування призвела до пожежі на складі, яка тривала до 22:30. Над складом піднялася жовта отруйна хмара.

"На місці удару утворилася біла хмара, потім жовта, що говорить про наявність великої кількості отруйних речовин. Це свідчить про те, що там зберігалися запаси отруйних речовин. В результаті від отруєння загинули сотні людей, в тому числі мирні громадяни", - зазначають у повідомленні.

Генштаб Сирії не уточнює кількість загиблих від авіаудару.

Нагадаємо, Трамп закликав якомога швидше покласти кінець війні в Сирії. Президент США сумнівається, що Росія не знала про хімічну атаку в Сирії.