ua en ru

КНР і Бразилія на саміті БРІК уклали пакет торгових угод.

Китай і Бразилія уклали пакет угод, спрямований на розвиток двосторонніх партнерських відносин Пекіна і Бразилії. Про це стало відомо в ході саміту країн БРІК, що проходить в м. Бразиліа. Як повідомляється, до числа підписаних договорів входять різні торговельні угоди, а також спільні енергетичні проекти в тому числі, з будівництва китайського металургійного заводу в Бразилії, передає РБК з посиланням на ВВС.
За словами Президента Федеративної Республіки Бразилії Луіса Лули да Сілви, "будівництво металургійного заводу стане одночасно наймасштабнішим зарубіжним інвестиційним проектом Китаю як в Бразилії, так і у всій світовій галузі". Крім того, бразильський лідер також відзначив інтерес китайської сторони до будівництва залізничного сполучення в латиноамериканській країні.
Нагадаємо, в бразильській столиці м. Бразиліа проходить саміт країн БРІК. На цьому саміті лідери Росії, Бразилії, Індії та Китаю обговорюють завдання посткризового розвитку, боротьбу з тероризмом, проблематику зміни клімату, іранську ядерну програму, близькосхідне врегулювання і ситуацію на Гаїті. Крім того, сторони, можливо, вироблять спільну позицію перед зустріччю міністрів фінансів і глав центральних банків країн "великої двадцятки", яка пройде в кінці квітня у Вашингтоні.