ua en ru

КНР прагне розширити інвестиційне співробітництво з Україною, - китайське телебачення

Стрімке зростання товарообігу між Україною та Китаєм, а також успішне співробітництво у фінансовій та енергетичній сферах є прикладом того, що українська влада може ефективно досягати поставлених цілей. Про це, підбиваючи попередні підсумки засідання Міжурядової ради по співробітництву між двома країнами, заявив у коментарі китайського телеканалу CCTV перший віце прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"Прикладом того, що ми можемо ставити цілі та їх досягати є зростання товарообігу з 1,5 млрд дол. За останні півроку ми вийшли на обсяг товарообігу 5,4 млрд дол., що дає нам підстави припускати, що товарообіг зростатиме і ця задача виконується", - заявив Арбузов.

Найбільш успішним у нинішній час український віце-прем'єр назвав взаємодія у банківській галузі. "Ми підписали угоду на рівні центробанків по угоді своп. Після вступу даного контракту в дію наші контрагенти - китайські і українські - зможуть розраховуватися за контрактами в національних валютах", - розповів Арбузов.

У той же час Китай прагне розширити та інвестиційне співробітництво. Як розповів Арбузов на зустрічі з представниками ділових кіл КНР, зараз Україна вносить поправки в законодавство, щоб поліпшити інвестиційний клімат в країні.

Телеканал ССТV повідомляє, що в ході візиту в Китай Сергій Арбузов також був присутній на підписанні контракту між компаніями, що займаються проектами в сфері альтернативної енергетики. Це українська Green Tech Energy і китайська China National Building Materials. На церемонії український віце-прем'єр зазначив, що держава має заохочувати співробітництво між комерційними структурами.

Нагадаємо, 23-27 вересня поточного року в Китаї перебуває урядова делегація України, яку очолює перший віце прем'єр-міністр Сергій Арбузов. Підбиваючи попередні підсумки свого візиту, Арбузов назвав серед стратегічних напрямків майбутнього співробітництва сільське господарство, розвиток транспортної та портової інфраструктури для нарощування українського експорту та поліпшення транзитних можливостей країни, а також літакобудування, космічна галузь, науку, культуру, медицину.