ua en ru

КНДР заявила, що не буде "сидіти склавши руки" перед загрозою з боку США

КНДР заявила, що не буде "сидіти склавши руки" перед загрозою з боку США Фото: Кім Чен Ин з офіцерами КНДР

КНДР піде на війну, якщо США захочуть спровокувати її

Заступник голови Міністерства закордонних справ Північної Кореї Хан Сон Рьоль заявив, що політика президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відносно КНДР більш "злісна і агресивна", ніж курс його попередника Барака Обами. Про це заступник голови МЗС КНДР сказав в інтерв'ю Associated Press.

"Ми, звичайно, не будемо сидіти склавши руки перед лицем попереджувального удару США", - заявив Хан.

Хан Сон Рьоль також сказав, що твіти Трампа створюють проблеми в регіоні.

"Ми порівнюємо політику Трампа відносно КНДР з колишніми адміністраціями, і ми прийшли до висновку, що вона стає злою та агресивною", - зазначив Хан Сон Рьоль.

Він додав, що його країна готова до провокаційних дій. "Ми підемо на війну", якщо США захочуть спровокувати її. КНДР буде продовжувати розвивати свою ядерну програму і проводити свої ядерні випробування кожен раз, коли її лідери вважатимуть це за потрібне.

Він також сказав, що Сполучені Штати і президент Дональд Трамп створюють проблеми в регіоні, посилаючись на твіти Трампа, переміщення авіаносця в регіон і участь США у спільних навчаннях з Південною Кореєю.

Нагадаємо, Трамп закликав Китай допомогти США вирішити "північнокорейську проблему". Він сказав, що якщо Китай не вирішить "північнокорейську проблему", це зроблять США.