ua en ru

КНДР заробила 200 млн доларів на продажу зброї та вугілля в обхід санкцій, - Reuters

КНДР заробила 200 млн доларів на продажу зброї та вугілля в обхід санкцій, - Reuters Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (twitter.com/kcna koreannews)

Північна Корея поставила понад 40 вантажів у науково-дослідний центр Сирії, який курирує розробку хімічної зброї

Північна Корея за 2017 рік заробила 200 млн доларів, у тому числі за рахунок продажу зброї в Сирію і М'янму і поставок вугілля через Росію і Китай. Про це йдеться у конфіденційному звіті незалежних спостерігачів ООН, повідомляє Reuters.

Так, згідно з документом, КНДР постачала вугілля в порти, зокрема, в Росії, Китаї, Південній Кореї, Малайзії та В'єтнамі, використовуючи підроблені документи, в яких країнами походження вугілля вказувалися Росія чи Китай. Зазначається, що йдеться про 23 поставки.

Крім того, у 213-сторінковій доповіді повідомляється, що КНДР постачала балістичні ракети "земля-повітря" і системи запуску у М'янму.

Спостерігачі також заявили, що вони розслідували співпрацю між Сирією і М'янмою в сфері балістичних ракет, і що з 2012 по 2017 рік Північна Корея поставила понад 40 вантажів в науково-дослідний центр Сирії, який курирує розробку хімічної зброї.

Нагадаємо, Держдепартамент США 29 січня знову звинуватив Росію в порушенні резолюцій Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї і попередив РФ про незаконну північнокорейську торгівлю вугіллям через її порти.