ua en ru

Держдеп США звинуватив Росію в порушенні резолюції РБ ООН щодо Північної Кореї

Держдеп США звинуватив Росію в порушенні резолюції РБ ООН щодо Північної Кореї Фото: Хізер Нойерт (flickr.com/whitehouse)

У Держдепі заявили з цього приводу, що "часу для відмовок" більше немає

Держдепартамент Сполучених Штатів Америки в понеділок, 29 січня, знову звинуватив Росію в порушенні резолюцій Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї. Про це повідомила офіційний представник держдепартаменту Хезер Найерт в Twitter.

Також у Держдепі заявили з цього приводу, що "часу для відмовок" більше немає.

"Ми попередили Росію про незаконну північнокорейської торгівлі вугіллям через її порти. Росія каже, що буде дотримуватися всіх резолюцій РБ ООН, але вона не в змозі забезпечити їх дотримання і заохочує незаконне поведінка КНДР. Немає більше часу для відмовок", - написала вона.

Нагадаємо, 26 січня повідомлялося, що Північна Корея в 2017 році мінімум три рази з допомогою Росії могла експортувати вугілля в обхід санкцій ООН.

За даними Reuters, КНДР відправляла в Росію вугілля, який згодом доставлявся в Південну Корею і Японію. Повідомляється, що північнокорейський вугілля в портах Знахідки і Холмська в Японському морі перевантажувався на інші судна для подальших поставок. Зокрема, в поставках брав участь корабель з ідентифікаційним номером UAL Ji Bong 6, який згадується Мінфіном США в санкционных списках. В США стверджують, що судно завантажила вугілля в північнокорейському порту Вонсан і доставила його в Холмськ 5 вересня 2017 року.