ua en ru

У КНДР вперше виступить іноземна рок-група

У КНДР вперше виступить іноземна рок-група Фото: словенська рок-група Laibach

До концертної програми увійдуть північнокорейські національні пісні

Cловенська група Laibach стане першим закордонним музичним колективом, який виступить у Північній Кореї. Про це з посиланням на норвезького режисера Мортена Траавіка, який організує гастролі групи в КНДР, повідомляє ВВС.

Згідно з анонсом, Laibach дасть два концерти у столиці КНДР Пхеньяні в серпні в залі на 2 тис. осіб.

Концертна програма словенських музикантів складена з найвідоміших композицій гурту, який існує вже 35 років, а також північнокорейських національних пісень.

При цьому критики групи вказують на занадто провокаційне і двозначне, на їхній погляд, використання в іміджі групи політичних і націоналістичних символів.

Втім, фанати Laibach запевняють, що своїм виходом на сцену у військовій формі музиканти протестують проти ідеології тоталітаризму.

За словами організатора, в пхеньяньскіх концертах групи не буде нічого провокаційного. Крім того, планується навіть виконати пісні із бродвейського мюзиклу "Звуки музики".

У плей-листі групі значиться один з найпопулярніших хітів цього року в КНДР - пісня "Ми піднімемося на гору Паекту" жіночого вокально-інструментального ансамблю "Моранбонг".

Гора Паекту - найвища вершина на Корейському півострові і міфічне місце народження всього корейського народу.

Концерти "Лайбах" в КНДР пройдуть 19 і 20 серпня - на ці дати припадає 70-та річниця визволення Корейського півострова від японської окупації.

Нагадаємо, на початку липня повідомлялося про те, що північнокорейський вчений втік до Європи, забравши із собою інформацію про досліди на людях.