ua en ru

КНДР уперше показала балістичні ракети підводних човнів

КНДР уперше показала балістичні ракети підводних човнів Фото: балістичні ракети підводних човнів КНДР

Йдеться про нові балістичні ракети підводних човнів Pukkuksong-2

Армія Північної Кореї на параді на честь 105-ї річниці від дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, який 15 квітня пройшов у Пхеньяні, вперше представила свої балістичні ракети підводних човнів. Нові балістичні ракети підводних човнів (БРПЛ) Pukkuksong-2 потрапили в кадр місцевого телеканалу, передає Reuters.

Агентство з посиланням на збройні сили Південної Кореї відзначає, що КНДР на параді представила і міжконтинентальні балістичні ракети.

На головній площі Пхеньяна вранці в суботу почався військовий парад, який приурочений 105-й річниці від дня народження творця північнокорейської держави і діда чинного лідера країни Кім Чен Ина. Парад приймає глава держави. Також на трибуни прийшли і вищі державні чиновники країни.

altalt
Фото: військовий парад у Пхеньяні

У липні 2016 року південнокорейські військові заявили, що КНДР провела запуск балістичної ракети з підводного човна. Пуск був зафіксований на схід від Корейського півострова. Згідно із заявою об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, пуск, швидше за все, був невдалим, ракета зазнала аварії на ранній стадії польоту.

Нагадаємо, раніше Північна Корея заявила про готовність завдати превентивного удару по об'єктах Сполучених Штатів Америки.