ua en ru

Північна Корея заявила про готовність завдати превентивного удару по об'єктах США

Північна Корея заявила про готовність завдати превентивного удару по об'єктах США Фото: КНДР готова завдати превентивного удару

У КНДР також назвали умову нанесення удару

Північна Корея заявила про готовність завдати превентивного удару по об'єктах Сполучених штатів Америки. Про це повідомили в Центральному телеграфному агентстві КНДР.

"Причиною удару по США можуть стати політичні, економічні та військові провокації з боку Штатів та їх союзників. Провокаційні підступи будуть рішуче зірвані надпотужною відповіддю з боку нашої армії та народу", - йдеться в повідомленні.

Що має на увазі Пхеньян під провокаціями, в Генштабі не уточнили. У КНДР підкреслили, що США обрали "шлях санкцій і силового тиску" на Пхеньян. У заяві згадали загрозу розгортання тактичної ядерної зброї Штатів в Південній Кореї і плани ліквідації лідера КНДР Кім Чен Ина, про які повідомляв телеканал NBC 8 квітня 2017 року.

Атаці можуть піддатися військові бази США в Японії, Південній Кореї і резиденції президента в Сеулі. Військові також пообіцяли знищити і авіаносець ВМФ США, наравленный до берегів Корейського півострова.

"Оплот зла буде знищений буквально за кілька хвилин", резюмує Генштаб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть завдати превентивний удар по Північній Кореї, якщо переконаються у тому, що Пхеньян збирається провести випробування ядерної зброї.