ua en ru

КНДР відновлює лінію прямої військової телефонного зв'язку з Південною Кореєю

Північна Корея відновлює роботу лінії прямої військової телефонного зв'язку з Південною Кореєю на тлі обговорення питання про відновлення роботи промислового комплексу "Кесон", передає служба BBC. Згідно з повідомленням Пхеньяна, робота телефонної лінії Червоного Хреста, відключена раніше, також буде відновлена.

Крім того, представники Південної Кореї були запрошені Пхеньяном в Кесон для обговорення деталей відновлення роботи промислового комплексу. Сеул прийняв пропозицію про участь у переговорах, запланованих на 9 червня, однак наполягає на тому, щоб вони проводилися в селі Пханмунджом, що знаходиться на кордоні двох держав.

Нагадаємо, що КНДР заявила про відключення головної лінії прямої військової телефонного зв'язку з Південною Кореєю 27 березня 2013 р. Пряма військова телефонна лінія має серйозне значення, оскільки використовується для координації роботи індустріального комплексу в промисловому регіоні Кесон, який обслуговується робітниками з обох країн. На момент відключення на території комплексу знаходилися більше 900 південнокорейських робітників. Південна Корея вивезла всіх своїх робітників з комплексу 29 квітня 2013 р.

Читайте також: КНДР і Південна Корея проведуть переговори про відновлення роботи комплексу "Кесон"