ua en ru

КНДР здатна запустити ракету, яка досягне США, - Міноборони Південної Кореї

КНДР здатна запустити ракету, яка досягне США, заявило міністерство оборони Республіки Корея. Уламки першого ступеня впали в Жовте море в 151 км від м. Кунсан, другий - в Філіппінське море. Військово-морським силам Південної Кореї вдалося підняти на поверхню фрагменти запущеної КНДР ракети "Инха-3" і вивчити їх, у тому числі велику частину відпрацьованого першого ступеня, паливний бак, камеру згоряння і тягу ракетного двигуна, передає BBC.

Як зазначили південнокорейські фахівці, які вже вивчили частину виявлених уламків ракети, в паливі "Инха-3" високотоксичних окислювачів, які використовувалися, зокрема, азотну кислоту. Ракета, подібна "Инха-3" здатна доставити ядерний боєзаряд на відстань від 10 тис. км і більше, відзначають фахівці, чого достатньо для нанесення удару по США.

Нагадаємо, 12 грудня ц.р. КНДР здійснила запуск триступеневої ракети "Инха-3" з штучним супутником Землі "Кванменсон-3". Офіційні північнокорейські ЗМІ оголосили, що ракета-носій успішно вивела на орбіту метеосупутник. Південна Корея підтвердила, що політ ракети проходив у штатному режимі, а командування Повітряно-космічної оборони США NORAD повідомило, що північнокорейська ракета дійсно доставила "об'єкт" на навколоземну орбіту.

КНДР заявляє, що пуск ракети був здійснений в рамках програми мирного освоєння космосу, проте західні держави вважають, що Північна Корея насправді проводить випробування балістичних ракет, здатних нести ядерний або хімічний боєзаряд. Раніше Рада Безпеки ООН заборонила Північній Кореї проводити запуски балістичних ракет.

Читайте також: Південна Корея знайшла докази того, що КНДР випробувала балістичну ракету