ua en ru

У КНДР створили групу з розвитку діалогу з Японією, - Kyodo

У КНДР створили групу з розвитку діалогу з Японією, - Kyodo Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

Пхеньян має намір встановити постійні відносини з Токіо

У Північній Кореї створили групу з розвитку діалогу з Японією. Про це повідомляє японське агентство Kyodo з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Повідомляється, що група з розвитку діалогу з Японією була створена указом лідера КНДР Кім Чен Ина ще в квітні. В її завдання входить встановлення відносин з японською стороною для вирішення двосторонніх питань.

Зазначимо, у середині червня стало відомо, що Токіо розглядав можливість провести зустріч міністрів закордонних справ Японії і КНДР. А в липні також повідомлялося про намір провести переговори між прем'єром Сіндзо Абе і північнокорейським лідером.

Нагадаємо, на початку липня міністр закордонних справ Японії Таро Коно заявив, що денуклерізація Північної Кореї повинна бути повною. За його словами, "політика трьох країн (у тому числі США і Південної Кореї, - ред.) об'єднується в напрямку реалізації повного, такого, що піддається перевірці, і безповоротного видалення всієї зброї масового знищення з Північної Кореї, а також балістичних ракет".