ua en ru

КНДР продає зброю країнам, що потрапили під санкції, - TWSJ

КНДР продає зброю країнам, що потрапили під санкції, - TWSJ Ілюстративне фото (wikimedia.org)

Також у доповіді ООН йдеться про торгівлю між КНДР, РФ і Китаєм

В доповіді експертів ООН сказано, що Північна Корея займається продажем зброї країнам, які потрапили під міжнародні санкції. Про це ознайомившись з докладом повідомляє газета The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що в доповіді йдеться про продаж північнокорейської зброї до Сирії, Лівії та Ємену. Також, експерти ООН вважають, що Північна Корея останнім часом збільшила імпорт нафти, у постачанны якої беруть участь судна РФ і Китаю.

Повідомляється, що в доповіді наведено приклади "незліченних" поставок вугілля з КНДР до Китаю, організатори яких намагалися використовувати самі важкі маршрути для спостереження.

Експерти ООН вважають, що ця незаконна торгівля, що веде КНДР, сильно знижує ефект від зусиль США щодо припинення ядерної програми Північної Кореї. Вони вважають, що із-за численних порушень санкції проти КНДР втратили свою ефективність.

Джерела видання повідомляють, що в понеділок в Радбезі ООН буде піднято питання участі РФ у незаконній торгівлі з Північною Кореєю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що CША скликали засідання Радбезу ООН щодо санкцій проти КНДР. Вашингтон незадоволений тим, що РФ домоглася у групи експертів Комітету 17-18 внесення поправок в так званий середньостроковий доповідь про санкції щодо КНДР, які можуть послабити санкційний режим проти Пхеньяну.