ua en ru

США скликали засідання Радбезу ООН щодо санкцій проти КНДР

США скликали засідання Радбезу ООН щодо санкцій проти КНДР Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

США скликали позачергове засідання Ради безпеки ООН по КНДР на 17 вересня

США скликали позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї (КНДР) на 17 вересня. Про це заявив журналістам офіційний представник постійного представництва США при ООН Джон Дегорі, передає DW.

Повідомляється, що Вашингтон незадоволений тим, що РФ домоглася у групи експертів Комітету 17-18 внесення поправок в так званий середньостроковий доповідь про санкції щодо КНДР, які можуть послабити санкційний режим проти Пхеньяна.

"Ми розчаровані тим, що група поступилася російському тиску і внесла зміни в те, що повинно бути незалежним доповіддю. Це небезпечний прецедент", - заявила постійний представник США про ООН Ніккі Хейлі.

США будуть наполягати на публікації початкового варіанту доповіді.

Нагадаємо, раніше Ніккі Хейлі заявила, що РФ намагалася приховувати порушення санкцій ООН проти Північної Кореї після того, як Москвою були спроби внесення змін до незалежного звіту про порушення санкцій.

У представленому звіті минулого місяця в Комітеті санкцій проти КНДР Радбезу ООН зазначається, що Пхеньян не припинив свої ядерні та ракетні програми, а також порушує санкції США щодо експорту.