ua en ru

КНДР закликала США скасувати економічні санкції відносно Пхеньяну

Північнокорейський посол в Організації Об'єднаних Націй Сін Сон Хо закликав США скасувати економічні санкції відносно Пхеньяну, передає Reuters. Він також звернувся до членів ООН із закликом не підтримувати сліпо санкції, які наклала Рада Безпеки ООН на ядерні та ракетні випробування, що проводяться Північною Кореєю. Про це Сін Сон Хо повідомив на прес-конференції, проведеної в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Нагадаємо, 11 березня Сполучені Штати в односторонньому порядку пішли на посилення санкцій відносно Північної Кореї. Зокрема, Міністерство фінансів США наклало обмеження на роботу з Торговим банком КНДР - кредитною організацією, яка займається операціями з обміну валюти.

Водночас Рада безпеки ООН 7 березня 2013 р. прийняла чергову резолюцію, що накладає санкції на Північну Корею. Раніше Рада безпеки ООН вже прийняла три резолюції, що також накладають санкції. Причиною негативної реакції міжнародного співтовариства на цей раз стало проведення на території КНДР 11 лютого 2013 р. третього ядерного випробування. У свою чергу Пхеньян зробив низку різких заяв, зокрема, згадав про право нанесення превентивного ядерного удару для запобігання іноземній агресії. Крім цього Північна Корея оголосила про односторонній вихід з договору про ненапад і спільну заяву про денуклеаризацію Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше в Раді з національної безпеки при Президентові США заявили, що влада США готова до відкритого діалогу з Північною Кореєю.