ua en ru

КНДР попередила, що санкції прискорять розробку ядерної програми

КНДР попередила, що санкції прискорять розробку ядерної програми Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Рада безпеки ООН 12 вересня одноголосно схвалила санкції проти КНДР

Північна Корея попередила, що тиск і санкції лише прискорить розробку ядерної програми. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ КНДР, передає BBC.

Повідомляється, що в черговій заяві МЗС КНДР назвало нові обмеження, встановлені ООН, "найбільш злісним, неетичним і нелюдським актом ворожості".

Між тим США та Південна Корея провели спільні військові навчання над Корейським півостровом.

Повідомляється, що Північна Корея буде ключовим питанням на Генеральній Асамблеї ООН на цьому тижні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН 12 вересня одноголосно схвалила розроблену раніше Сполученими Штатами резолюцію про введення нових санкцій проти Північної Кореї.

Телеканал зазначає, що цей крок був прийнятий через тиждень після того, як КНДР провела шосте і найбільша ядерне випробування. Неназваний представник США, знайомий з розробкою документу, повідомив виданню, що нова резолюція розрахована на досягнення шести основних цілей. Зокрема, документ повинен обмежити імпорт нафти в Північну Корею, заборонити експорт з країни текстильної продукції, припинити додаткові контракти КНДР з іноземними робітниками, припинити контрабанду, зупинити спільні проекти Пхеньяну з іншими країнами і внести в санкційний список північнокорейські органи влади.