ua en ru

КНДР попередила ООН про загрозу ядерної війни

Північна Корея офіційно проінформувала Раду Безпеки ООН про загрозу ядерної війни. У Пхеньяні підкреслили, що КНДР посилила свою бойову готовність на фоні "провокацій США і маріонеткової Південної Кореї", передає Al Jazeera.

У Пхеньяні також зазначили, що ситуація на Корейському півострові буквально знаходиться "у стадії кипіння" і може перерости в ядерну війну.

Раніше сьогодні в нетривалу бойову готовність були приведені прикордонні сили Південної Кореї на тлі інциденту з південнокорейським військовослужбовцям, які кинули гранату в непізнаний об'єкт, який викликав його підозру. Як було встановлено пізніше, тривога виявилася помилковою.

Напередодні КНДР привела стратегічні ракети і артилерію дальньої дії в стан бойової готовності. Північна Корея заявила, що ракети націлені на США і американські військові бази на Гавайських островах і острові Гуам.

Дії КНДР стали відповіддю на військові маневри, що проводяться американськими бомбардувальниками. Вашингтон у свою чергу засудив керівництво КНДР за загрози нанесення удару по території США і американським військовим об'єктам за межами країни.

Читайте также: КНДР оголосила про готовність завдати ракетних ударів по території США (фото, відео)