ua en ru

КНДР оснащує свої катери в Жовтому морі американською зброєю

КНДР оснащує свої катери в Жовтому морі американською зброєю Фото: КНДР на кораблях берегової охорони почала заміняти застаріле озброєння

Розвідка Південної Кореї і США намагаються встановити канал, по якому на озброєння КНДР надійшли американські кулемети

Північна Корея почала озброювати свої катери в Жовтому морі на кордоні з Південною Кореєю многоствольными кулеметами американського виробництва. Про це повідомляє інформаційне агентство Ренхап.

"Помічено, що Північна Корея на кораблі берегової охорони почала заміняти застаріле озброєння на кулемети системи Гатлінга", - сказав агентству військове джерело в Сеулі.

За його словами, якщо флот з 382 кораблів берегової охорони КНДР буде оснащений такими кулеметами, то це "створить значну загрозу для військово-морських сил" Південної Кореї.


Джерело також стверджує, що заміна зброї може бути спрямована на зміцнення військово-морських бойових можливостей Північної Кореї. В даний час багато невеликі північнокорейські човни використовують ручні 30-міліметрові гармати.

Також місцеві джерела припускають, що північнокорейські гармати 12,7 мм, зроблені General Electric.

Тим часом розвідка Південної Кореї і США намагаються встановити канал, по якому на озброєння КНДР надійшли американські кулемети.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що Північна Корея повинна припинити провокаційні дії.