ua en ru

КНДР маневри бомбардувальників США назвала поштовхом до межі ядерної війни

КНДР маневри бомбардувальників США назвала поштовхом до межі ядерної війни Фото: випробування ракет у Північній Кореї

Літаки США провели навчання "по скиданню бомб на найважливіші північнокорейські об'єкти"

У Північній Кореї звинуватили США в підштовхуванні ситуації на Корейському півострові до межі ядерної війни. Так у Центральному телеграфному агентстві Кореї (ЦТАК) прокоментували маневри бомбардувальників США в Південній Кореї, передає Reuters.

Зокрема ЦТАК повідомило, що бомбардувальники США провели навчання "по скиданню бомб на найважливіші північнокорейські об'єкти" в той час, як президент США Дональд Трамп і "інші американські палії війни волають до превентивний удар" по Північній Кореї.

"Безрозсудна військова провокація підштовхує ситуацію на Корейському півострові ближче до межі ядерної війни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer провели навчання на півострові. Два бомбардувальники були спрямовані в Південну Корею з військової авіабази на острові Гуам у Тихому океані. У повітряному просторі Корейського півострова вони провели спільне тренування з південнокорейськими льотчиками. Крім того, в навчаннях узяла участь палубна авіація американського авіаносця USS Carl Vinson, дислокованого в Японському морі.