ua en ru

США направили в Південну Корею стратегічні бомбардувальники

США направили в Південну Корею стратегічні бомбардувальники Фото: бомбардувальники B-1B Lancer

У небі над півостровом вони провели спільне тренування з південнокорейськими льотчиками

У навчаннях США на території Південної Кореї взяли участь стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer. Про це з посиланням на південнокорейське Міністерство оборони повідомляє Reuters.

Зазначено, що два бомбардувальники були спрямовані в повітряний простір країни з військової авіабази на острові Гуам у Тихому океані. У небі над півостровом вони провели спільне тренування з південнокорейськими льотчиками. Крім того, в навчаннях взяла участь палубна авіація американського авіаносця USS Carl Vinson, дислокованого в Японському морі.

У командуванні Тихоокеанських військово-повітряних сил США (PACAF) відмовилися зв'язати участь стратегічних бомбардувальників у навчаннях із загостренням ситуації навколо КНДР.

"США проводять операцію із забезпечення присутності бомбардувальників як частину звичайної роботи з підтримки регіональної безпеки і наших союзників в Індо-Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - заявили в PACAF.

Раніше стало відомо, що США почали перекидання до Японії розвідувальних безпілотників RQ-4 Global Hawk із авіабази на Гуамі. Джерела у військовому відомстві Японії вважають, що безпілотники таким чином візьмуть активнішу участь у моніторингу військової активності КНДР.

Нагадаємо, 2 травня американські військові підтвердили, що система протиракетної оборони THAAD розгорнута і приведена в боєготовність. В американському командуванні заявили, що система буде готова збивати ракети Північної Кореї.