ua en ru

КНДР загрожує США і Південній Кореї руйнівним ударом

КНДР загрожує США і Південній Кореї руйнівним ударом Фото: в КНДР пригрозили руйнівним ударом

Йдеться про ядерний удар

Північна Корея у короткі терміни завдасть "нищівного удару" в разі якщо "імперіалісти з США і їх південнокорейські маріонетки" відкриють вогонь по території КНДР. Про це йдеться в офіційній газеті ЦК Трудової партії Північної Кореї Rodong Shinmun.

Так, видання попереджає, що ситуація на півострові близька до того, щоб вийти з-під контролю. Провину за це КНДР покладає на військові провокації США і Південної Кореї.

"Дати рішучу відповідь на військові провокації ворожих сил, максимально зміцнюючи свої військові можливості самооборони і нанесення попереджувального, переважно ядерного удару, - частина легітимного права КНДР на самооборону", - вказується у статті.

Нагадаємо, сьогодні президент США Дональд Трамп заявив, що нинішня напруженість між Вашингтоном і Пхеньяном здатна перерости у великий збройний конфлікт. "Є шанс того, що ми можемо дійти до великого конфлікту з Північною Кореєю. Безумовно. Нам би хотілося врегулювати речі дипломатичним шляхом, але це надзвичайно складно", - сказав Трамп.