ua en ru

КНДР готується до польоту на Місяць

КНДР готується до польоту на Місяць Фото: КНДР готує політ на Місяць

Політ може відбутися протягом 10 років

Політ північнокорейського космічного апарату на Місяць буде здійснений протягом десяти років. Про це заявив в інтерв'ю Associated Press директор науково-дослідного департаменту Національного агентства з розвитку аерокосмічної галузі Хен Гван'іль.

За його словами, намічені Північною Кореєю запуски супутників є основою для підготовки польоту на Місяць.

"Не дивлячись на спроби США і їх союзників перешкодити нашій космічній програмі, наші вчені підкорять космос і, безсумнівно, поставлять прапор КНДР на Місяці", - пояснив Гван'іль.


Відзначимо, що останній запуск супутника був проведений в Північній Кореї 7 лютого. Використання балістичної ракети для виведення його на орбіту і проведені місяцем раніше ядерні випробування послужили підставою для введення нових санкцій ООН проти КНДР. Пхеньяну заборонено проводити експерименти, які можуть бути використані для розробки зброї масового ураження.

Супутник "Кванменсон-4", за офіційними даними, призначений для спостереження за поверхнею Землі. За даними американської розвідки, супутник після виходу на орбіту не подавав сигналів і хаотично обертався. За словами Гван'іля, супутник станом на 27 липня здійснив 2513 обертів навколо Землі, вже через день після запуску передав 700 зображень поверхні планети. Науковий керівник північнокорейської космічної програми підкреслив, що супутник досі працює нормально і передає інформацію чотири рази на день, коли пролітає над Північною Кореєю.

Нагадаємо, останній діючий місяцехід на супутнику Землі, що належить Китаю, завершив свою роботу.