ua en ru

КНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробування

КНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробування Фото: глава КНДР Кім Чен Ин

На полігоні для ядерних випробувань в Північній Кореї зафіксували підвищену активність

Підвищення активності на полігоні для ядерних випробувань в Північній Кореї може свідчити про підготовку до нового випробування. Про це свідчать матеріали моніторингової групи США, повідомляє Reuters.

"Однією з можливих причин цієї діяльності є збір даних про випробування 9 вересня, хоча інші цілі не можуть бути виключені, наприклад, інші операції, що відносяться до нового випробування", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, активність фіксується на трьох тунельних комплексах на полігоні.

Моніторингова група США опублікувала на сайті 38 North супутникові знімки ядерного полігону КНДР від 1 жовтня 2016 року.

"Останні комерційні супутникові знімки ядерного полігону від 1 жовтня вказують на продовження діяльності на всіх трьох тунельних комплексах, які можуть бути використані для проведення ядерних випробувань", - йдеться в повідомленні.

КНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробуванняКНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробуванняКНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробуванняКНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробуванняКНДР в найближчі дні може провести нові ядерні випробування

Фото: супутникові знімки ядерного полігону КНДР

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН закликала всі країни припинити ядерні випробування.