ua en ru

КМІС: "Батьківщина" може виграти вибори у Раду, а Тимошенко – стати президентом

Якщо б вибори президента України відбулися в середині березня, на них могла б перемогти Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Зокрема, за даними Інституту, серед тих, хто визначився і пішов би на вибори, 20,9% проголосували б за Тимошенко.

Так, згідно з результатами, за діючого главу держави Петра Порошенка проголосували б 17,9%, за Олега Ляшка - 12,0%, за мера Львова Андрія Садового - 10,3%, за екс-міністра оборони Анатолія Гриценка - 9,6%, за лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка - 9,5%, за лідера "Свободи" Олега Тягнибока - 4,1%.

Крім того, за даними КМІС, за екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша готові голосувати 3,9% опитаних, за Сергія Тігіпка - 3,4%, за лідера комуністів Петра Симоненка - 2%, за Геннадія Корбана - 1,3%, за Валентина Наливайченка - 1,2%.

У разі виборів до Верховної Ради, згідно з цим опитуванням, за "Батьківщину" готові голосувати 18,6% тих, хто визначився зі своїм вибором.

Ще 13,2% готові голосувати за "Опозиційний блок", 11,4% - за "Блок Петра Порошенка", 10,9% - за "Самопоміч", 10,9% - за Радикальну партію, 6,2% - за "Свободу", 5,1% - за "Громадянську позицію", 4,1% - за партію "Рух за очищення" (наразі такої партії не існує), 2,6% - за "УКРОП", 2,5% - за "Національний рух Дмитра Яроша".

Підрахунки інституту свідчать, що партія прем'єра Арсенія Яценюка, яка виграла минулі вибори, здатна набрати лиш 1,9%.

Опитування проводилося з 23 лютого по 8 березня 2016 року на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.