ua en ru

Клюєв: Україна найближчим часом залучить для дерегуляції бізнесу експертів зі світових рейтингових агентств

Найближчим часом Україна залучить експертів зі світових рейтингових агентств, які спеціалізуються на темі свободи ведення бізнесу. Про це пише в своїй статті для "Дзеркало тижня. Украъна" перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

"Їхні пропозиції будуть обов'язково узагальнені і втілені в життя. Упевнений, до кінця року ми суттєво просунемося в справі дерегуляції економіки України", - зазначив він.

"Наведення порядку в дозвільній системі, ефективна і масштабна дерегуляція стали пріоритетом для уряду з перших днів роботи. Приміром, наразі скасовано 35 тис. з 58 тис. раніше чинних місцевих регуляторних актів, які були визнані бар'єрами для ведення бізнесу в країні", - повідомив перший віце-прем'єр.

"Попереду ще багато роботи, наприклад, значне скорочення бланків суворої звітності; в парламенті очікують прийняття законів про скасування обов'язкового використання печаток, про підвищення відповідальності чиновників за зрив дозвільних процедур; предметно займаємося темою нотаріату, БТІ. Люди втомилися від нескінченних поборів і чекають нормальної якості послуг, що надаються владою", - підкреслив Клюєв.