ua en ru

Клюєв хотів втекти до Відня, але прикордонники його не випустили, - нардеп

Клюєв хотів втекти до Відня, але прикордонники його не випустили, - нардеп Фото: Сергій Клюєв

ГПУ завтра може оголосити Клюєву підозру

Народний депутат України Сергій Клюєв після зняття з нього сьогодні, 3 червня, недоторканності збирався втекти до Відня, але прикордонники в аеропорту "Бориспіль" його не випустили. Про це у своєму Facebook написав народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Перші результати сьогоднішнього голосування за зняття недоторканності з Клюєва. Після обіду прикордонники не випустили його в "Борисполі". Клюєв збирався до Відня, де зосереджені всі його активи і де знаходиться його будинок. За моєю інформацією, Клюєв хотів сховатися від завтрашнього допиту, куди він запрошений для офіційного звинувачення. Слідчий Генпрокуратури збирається в четвер оголосити йому підозру. І відразу ж клопотати про запобіжний захід. Наскільки я знаю, вирішили вибрати заставу", - написав він.

Первые результаты сегодняшнего голосования за снятие неприкосновенности с Клюева. После обеда пограничники не выпустили ...

Posted by Сергій Лещенко on 3 червня 2015 р.

Клюєв вже заявив, що оскаржить дії голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана у суді.

Зазначимо, що Клюєв не входить до складу будь-якої фракції і був обраний по одномандатному округу №46 Донецької області.

У Верховній Раді 5-7 скликань Сергій Клюєв був народним депутатом від Партії регіонів, проте в 2014. покинув фракцію ПР.

6 березня 2014 р. Євросоюз і Канада ввели фінансові санкції проти Сергія Клюєва та його брата Андрія.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

У той же час нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко зазначив особисті заслуги спікера Ради Володимира Гройсмана та генпрокурора Віктора Шокіна в питанні зняття депутатської недоторканності з Клюєва. Про це він написав у своєму Facebook.