ua en ru

Клюєв вважає, що зіткнення 20 лютого були спровоковані

Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв вважає, що зіткнення 20 лютого 2014 р. в Києві були спровоковані.

Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв вважає, що зіткнення 20 лютого 2014 р. в Києві були спровоковані. Про це він заявив на брифінгу, передає прес-служба глави держави.

За словами Клюєва, коли він вранці ввійшов у кабінет в АП, почув стрілянину: "Я побачив в Інтернеті, як хтось з даху стріляв з автомата Калашникова. Спочатку стріляв в одну сторону - в бік міліції, а потім розвертався, і починав стріляти по мітингувальникам. Потім міліція побігла - вона була беззбройна (у них були тільки палиці і щити). Мітингувальники, які були без зброї, почали розбігатися".

Він повідомив, що тепер цими фактами займаються правоохоронні органи, порушено відповідні кримінальні справи.

"Я бачу і чітко розумію, що це була чистої води провокація", - сказав Клюєв.

Він також підкреслив, що не звинувачує лідерів опозиції в провокації трагічних подій, які відбулися у вівторок: "Я вів з ними переговори, я бачив по очах їх бажання завершити протистояння, а вони бачили наше бажання досягти миру. Все вже було нормально, йшов мирний процес, що всі заспокоїлися. Вони запевнили, що у вівторок буде мирну ходу. Але раптом у хід пішли палиці і цегла, офіс Партії регіонів ледь не спалили з усіма працівниками, які вбили двох людей".

Крім того, Клюєв зазначив, що є певні радикальні сили, яким не потрібен мир у країні, які всіляко хочуть зробити так, щоб у нас тривали вбивства, заворушення, щоб країна розірвалася".