ua en ru

Клюєв: Уряд планує в 2012 р. дефіцит бюджету на рівні 2,5% ВВП

Уряд України планує в 2012 р. дефіцит бюджету на рівні 2,5% ВВП, а в 2013 р. - 2% ВВП. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв у своїй статті в газеті "Дзеркало тижня. Україна".
За словами Андрія Клюєва, уряд поступово наводить порядок в державних видатках і знижує дефіцит державного бюджету. "У 2012 році ми плануємо витримати дефіцит на рівні 2,5% від ВВП, в 2013 - 2%. Надалі зростання бюджетних витрат має забезпечуватися за рахунок більш швидкого росту доходів", - заявив Андрій Клюєв.
Клюєв відзначає, що Україна переходить від політики постійного життя в борг до політики життя за наявними коштами. За його словами, уряд продовжує процес стабілізації державних фінансів.
"Я кажу про стабілізацію і наступне зменшення рівня державного боргу. Тільки в поточному році ми виплатимо 93 млрд грн зовнішніх боргів. Величезні виплати нас очікують і в наступні два роки. Але ж ці ресурси ми могли б спрямувати на розвитокток", - зазначає перший віце-прем'єр.