ua en ru

Клюєв доручив Мінагрополітики забезпечити уточнення обсягів очікуваного врожаю

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Міністерству аграрної політики і продовольства України забезпечити уточнення обсягів очікуваного врожаю. Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Я також звертаюсь до керівників Мінагрополітики та регіонів з питанням щодо забезпечення уточнення обсягів очікуваного врожаю і вжиття заходів щодо створення необхідних запасів продовольчого зерна у Аграрному фонді та регіональних фондах, а також постачання до Держрезерву необхідну кількість зерна", - заявив Клюєв.
У разі необхідності віце-прем'єр доручив "забезпечувати міжрегіональні поставки зернових культур для повного покриття потреб регіонів".
"Окреме доручення - ретельно розібратися з наявністю перехідних минулорічних залишків зерна по обсягах, якості та місцях зберігання", - додав він.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики і продовольства України розраховує на підтвердження свого початкового прогнозу обсягів врожаю пшениці на рівні 45 млн т.