ua en ru

Клюєв не перетинав кордон України законним способом, - нардеп

Клюєв не перетинав кордон України законним способом, - нардеп Фото: Сергій Клюєв

Нардеп або перебуває в Україні, або порушив закон

Народний депутат України Сергій Клюєв, який вже кілька разів не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України (ГПУ), не перетинав український кордон законним способом. Про це з посиланням на Державну прикордонну службу повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Зв'язувався з керівництвом Прикордонної служби. Громадянин Клюєв Сергій Петрович законним способом кордон України не перетинав. Тобто або він перебуває в Україні, або він біг, незаконно перетинаючи кордон України, і до осудним йому злочинів додасться ще одне", - повідомив Геращенко.

Геращенко повідомив, що він звернувся до генерального прокурора Віктора Шокіну з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради питання про надання згоди на затримання і арешт Сергія Клюєва, якщо він продовжить ігнорувати вимоги слідчого.

3 июня Верховная Рада дала согласие на снятие депутатской неприкосновенности с народных депутатов Сергея Клюева и Сергея...

Posted by Антон Геращенко on 8 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Сергія Клюєва.

В той же день, Сергій Клюєв намагався вилетіти з Борисполя, проте йому не дозволили це зробити прикордонники.

Сьогодні на сайті МВС з'явилося повідомлення, що СБУ оголосила в розшук Сергія Клюєва.

"Слідчий ГПУ, який веде справу, виніс постанову про оголошення Сергія Клюєва в розшук і доручив Службі Безпеки України забезпечити його знаходження і доставку на допит", - повідомив Антон Геращенко.

Адвокати Клюєва заявили, що він не з'явився на допит із-за хвороби і обіцяли, що сьогодні їх підопічний з'явиться в ГПУ.

Хоча пізніше адвокат заявив, що не знає, чи залишив Клюєв територію України.

При цьому, незважаючи на обіцянки адвокатів, Клюєв так і не прийшов на допит в ГПУ.