ua en ru

Клюєв звинуватив українську владу у приховуванні мирної угоди з лідерами Майдану

Клюєв звинуватив українську владу у приховуванні мирної угоди з лідерами Майдану Фото: Андрій Клюєв (partyofregions.com.ua)

Мова йде про мирну угоду про врегулювання політичної кризи від 21 лютого 2014 року

Українська влада приховує оригінал мирної угоди про врегулювання політичної кризи від 21 лютого 2014 року, яку з лідерами Майдану укладав колишній президент Віктор Янукович. Про це в інтерв'ю "РИА Новости" розповів колишній глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв.

"Як показав подальший хід подій, лідери опозиції не збиралися виконувати мирну угоду. У них був план здійснення державного перевороту і насильницької зміни влади... Тому зараз і зник оригінал угоди про врегулювання політичної кризи в Україні. Вони замітають сліди", - заявив Клюєв.

За його словами, крім оригіналу документа, нинішня влада знищила докази злочинів на Майдані.

"Спиляли дерева зі слідами пострілів, залишені під час піку протистояння 18-20 лютого 2014 року, ліквідували сотні справ, які були відкриті за фактами вчинення найбільш серйозних злочинів під час Майдану", - додав Клюєв.

Нагадаємо, раніше Клюєв заявляв, що Янукович просив Німеччину, Францію і Польщу втрутитися у кризу в ході Майдану. Зокрема, він 22 лютого 2014 офіційно звертався до гарантів мирної угоди з проханням втрутитися у розв'язання політичної кризи.