ua en ru

Клюєв та Шувалов підписали угоду про створення виставково-торговельного центру "Україна" на території ВВЦ в Москві

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та перший заступник голови уряду Російської Федерації Ігор Шувалов підписали міжурядову угоду про створення виставково-торговельного центру "Україна" на території Всеросійського виставкового центру в Москві.
Угода була підписана в п'ятницю в ході 51-го засідання Економічної ради СНД в Алмати, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України.
Андрій Клюєв заявив, що ВВЦ в Москві поступово перетворюється на великий міжнародний виставковий центр. За його словами, планується, що там же будуть відкриті виставкові центри Європейського Союзу та країн АТЕС. Перший віце-прем'єр-міністр також підкреслив, що перед усіма представниками української влади і в Україні, і за її межами стоїть завдання максимально відстоювати наші національні інтереси, в першу чергу, через просування українських товарів і послуг на світовому ринку, і, що не менш важливо, через залучення в Україну інвесторів і туристів. "Ми повинні максимально використовувати подібні виставкові майданчики для просування України", - заявив Клюєв.
Перший віце-прем'єр-міністр додав, що рішення про створення в Москві на базі Всеросійського виставкового центру постійно діючих виставок держав - учасниць СНД, прийняте ще в 2002 році, нарешті, починає практично реалізовуватися.
Як відомо, до останнього часу павільйон, який у радянські часи належав УРСР, не працював.
Забезпечення функціонування виставки та створення виставково-торговельного та інформаційного центру "Україна" розпорядженням Кабінету міністрів України від 29 червня 2011 №734-р віднесено до сфери управління Міністерства закордонних справ.
Основними завданнями центру буде: організація та проведення в Російській Федерації спільно з іншими державами - учасниками СНД спеціалізованих і регіональних виставок і ярмарків товарів (робіт, послуг) вітчизняного виробництва, відповідних семінарів, конференцій; створення мережі інформаційного забезпечення українських суб'єктів господарської діяльності в Російській Федерації, інших державах - учасницях СНД; надання методичної та практичної допомоги зазначеним суб'єктам у просуванні їх на ринки держав - учасниць СНД; забезпечення представництва інтересів малого та середнього бізнесу в туристично-рекреаційній сфері; проведення пізнавально-освітніх та іміджевих заходів.