ua en ru

Клюєв: Домовленості щодо ЗВТ з ЄС відкривають шлях до завершення переговорів про асоціацію

Завершення переговорів щодо зони вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом відкриває шлях до завершення переговорів за угодою про асоціацію в цілому до кінця 2011 р. Про це в Брюсселі заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, передає прес-служба міністерства.
"Вчора ввечері після інтенсивних переговорів нам вдалося узгодити всі ключові параметри в частині глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Наші домовленості відкривають шлях до завершення переговорів щодо угоди про асоціацію до кінця року", - заявив Клюєв.
За його словами, переговори, зокрема, з членом Єврокомісії з питань торгівлі Карелом Де Гюхтом, були досить непростими, обговорювалося "ряд важких питань".
Клюєв повідомив, що ґрунтуючись на досягнутих домовленостях, дано доручення експертам доопрацювати всі технічні формальності. За його словами, ця подія є знаковою, враховуючи складність ситуації як в ЄС, так і в Україні.
"Я радий, що вчора ми досягли домовленостей щодо всіх аспектів. Залишилися лише деякі технічні моменти. Але у нас є принципові домовленості, і тепер вони повинні реалізуватися", - заявив у свою чергу, Єврокомісар Карел Де Гухт. За його словами, тепер підписання договору про асоціацію можливо до кінця року.