ua en ru

Ключовою умовою вступу України в ЄС є поліпшення прав інвесторів, - відкритий лист в FT

Ключовою умовою вступу України до Євросоюзу є поліпшення прав інвесторів. Однак, в даний час, на думку західних бізнесменів, права інвесторів в Україні часто порушуються зловмисниками, які реалізують свої незаконні наміри через сумнівні рішення суду. Про це сказано у відкритому листі раднику Президента України Андрію Портнову, опублікованому 25 жовтня о газеті Financial Times від імені керівництва люксембурзької компанії Eastern Beverage Company Ltd (ЕВС).

Як приклад ЕВС призвела недавню спробу захоплення ТЦ у Києві, який належить іноземному власнику. «Ваше недавнє втручання, пан Портнов, показало, як багато може бути досягнуто менш ніж за місяць за підтримки і рішучості вищих посадових осіб держави. Ми твердо переконані, що під Вашим керівництвом може повернутися довіра інвесторів, що сприятиме реалізації заявленої в українському уряді мети щодо збільшення іноземних інвестицій в країну», - заявили керівники ЕВС.

При цьому, керівництво ЕВС нагадало, що їх українська дочірня компанія КВК («Кримська горілчана компанія») досі протистоїть атакам. Незважаючи на те, що компанія перебуває під пильним наглядом дипломатичної спільноти і нещодавно реформованої Міжвідомчої комісії з питань протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, атаки на КВК тривають, що викликає занепокоєння активністю і явним почуттям безкарності, сказано в листі.

«Очевидно, що поки такі дії мають місце, Україні буде все важче боротися за можливість реалізувати свій потенціал як Європейського партнера», - резюмували керівники ЄСВ і попросили Андрія Портнова посилити участь у викоріненні випадків рейдерства.

Eastern Beverage Company S.A. (Люксембург) заснована британським бізнесменом Нілом Смітом, відомим в інвестиційних колах фінансистом, магістром Кембриджського університету.

Financial Times - ділова газета, видається англійською мовою в 24 містах світу із загальним тиражем до 360 тис. прим. Штаб-квартира головної редакції знаходиться у Лондоні. Належить медійного холдингу Pearson PLC і спеціалізується на публікації та аналізі новин зі світу фінансів та бізнесу.