ua en ru

Клінтон випереджає Трампа на 13%, - опитування

Клінтон випереджає Трампа на 13%, - опитування Фото: кандидат на посаду президента США Хіларі Клінтон

Клінтон підтримають 46% потенційних виборців, Трампа - 33%

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки від демократів Хіларі Клінтон випереджає кандидата від Республіканської партії США Дональда Трампа на 13%. Про це свідчать дані опитування, опублікованого Reuters.

Результати опитування, яке проводилося з 1 по 5 липня, складаються, в основному, з відповідей, зібраних за вихідні. Тобто до того, як Федеральне бюро розслідувань повідомило у вівторок, 5 липня, що проти Клінтон не буде висуватися ніяких кримінальних звинувачень за використання нею приватних поштових серверів або так зване "вкрай необережне поводження з секретною інформацією" на посаді держсекретаря США.


Клінтон неодноразово заявляла, що ніколи не використовувала свої приватні сервери для відправлення або отримання секретних документів. Однак згідно з опитуванням на початку травня 63% американців, у тому числі 36% демократів, не вірили, що Клінтон "чесна і правдива" у своїх заявах.

У попередньому опитуванні Reuters, що проводилося з 27 червня по 1 липня, лідирував нью-йоркський бізнесмен Трамп з відривом у 9%.

Зараз же Клінтон випереджає Трампа, так як провела більшу частину року серед потенційних виборців. І з середини травня зберегла відносно стабільний рівень підтримки, у той час як популярність Трампа почала падати у зв'язку з тим, що його кампанії довелося боротися з цілим рядом проблем.

Опитування від 5 липня показав, що 46% потенційних виборців підтримати Клінтон, у той час як 33% віддадуть свій голос Трампу. Ще 22% повідомили, що не будуть підтримувати жодного з кандидатів на вибори 8 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама вперше виступив на підтримку Клінтон на передвиборчому мітингу.