ua en ru

Клімкін завтра відвідає Канаду

Клімкін завтра відвідає Канаду Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Канаді глава МЗС візьме участь у відкритті консульства у Едмонтоні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер, 6 вересня, відвідає Канаду. Про це він повідомив під час Міжнародної науково-практичної конференції "Поштова площа в Києві: історичний та культурний вимір", передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра буду в Канаді. Там ми відкриваємо консульство у Едмонтоні", - сказав Клімкін.

Зазначимо, місто Едмонтон - столиця провінції Альберта у Канаді. Його площа становить близько 685,25 кв. м.

Нагадаємо, 4 вересня Клімкін розповів, які питання Україна порушуватиме на Генасамлеї ООН у вересні. Серед основних питань, які Україна пропонуватиме до обговорення під час Генеральної асамблеї ООН у вересні, зокрема, окупація Криму та доля політичних в’язнів.

"100% буде підняте (питання обшуків у кримськотатарського населення, питання захоплення українських суден в чорноморській акваторії, - ред.). Воно безумовно буде одним із основних - питання окупації Криму, питання не просто порушення прав усіх тих, хто протестує проти окупації, питання політичних в’язнів - усіх тих, хто пов’язаний із Кримом, хто знаходиться в російських в’язницях, хто знаходиться на території окупованого Криму і Донбасу", - розповів глава українського зовнішньополітичного відомства.