ua en ru

Клімкін виступив проти припинення пасажирських перевезень із Росією

Клімкін виступив проти припинення пасажирських перевезень із Росією Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Навіть під час війни з Росією мільйони українців знаходяться на території цієї країни

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що при ухваленні рішення щодо припинення залізничного сполучення з Росією треба виходити не тільки з політичних позицій, а й враховувати інтереси людей. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми маємо чесно подивитися на цю проблему (припинення залізничного сполучення з Росією - ред.) загально, а не шляхом політичних гасел. Я готовий обговорювати цю проблему, але вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором і розуміючи, що люди не мають страждати", - сказав міністр.

Він зазначив, що нинішня реальність полягає в тому, що навіть під час війни з Росією мільйони українців знаходяться на території цієї країни. За словами міністра, українці їздять туди не тому, що їм подобається Росія, а з якихось особистих причин - до родичів чи заробляють собі на життя.

"Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, всі ті сотні тисяч і мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося. Що, ми маємо назвати їх зрадниками?", - зазначив міністр.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що заборона транспортного сполучення з Російською Федерацією може торкнутися автобусних перевезень.

Нагадаємо, раніше Омелян пояснив, навіщо в Україні ініціюють скасування залізничного сполучення з Росією.