ua en ru

Клімкін зустрінеться з Сійярто на засіданні "Східного партнерства"

Клімкін зустрінеться з Сійярто на засіданні "Східного партнерства" Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Засідання відбудеться 15-16 жовтня

Міністр закордонних справ Павло Клімкін візьме участь у засіданні "Східного партнерства" та зустрінеться з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто. Про це повідомляє РБК-Україна з посланням на прес-службу МЗС України.

Як повідомляється, протягом засідання, яке відбудеться 15-16 жовтня, Клімкін зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Зазначається, що участь у засіданні також візьмуть високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні, комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Хан, міністри закордонних справ держав-членів ЄС та держав-учасниць "Східного партнерства".

"У рамках візиту Клімкіна заплановані зустрічі з керівництвом Європейської комісії, представниками Європейського парламенту, керівниками зовнішньополітичних відомств країн ЄС, а також виступ на конференції високого рівня "Втручання у вибори в цифрову еру", - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчим часом Київ погодить кандидатуру нового посла Угорщини в Україні.

Раніше, Клімкін заявив, що державні органи в Україні не стежать за угорцями.

Також міністр заявляв, що українці повинні відмовитися від подвійного громадянства, але ніхто їх карати у будь-якому випадку чи ув’язнювати не буде і засудив публікацію списку українських держслужбовців і депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".