ua en ru

Клімкін: в України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну православну церкву

Клімкін: в України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну православну церкву Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

За словами очільника МЗС, питання єдиної помісної церкви викликає неабиякий інтерес політиків

В України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну православну церкву. Про це у Facebook написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Слава Богу, в України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну православну церкву. Я докладатиму всіх зусиль, щоб цей шанс не змарнувати. Завжди був палким прихильником єдності українського православ’я і так само завжди вірив, що рано чи пізно ми до цього прийдемо", - написав він.

Клімкін також зазначив, що "неминучим історичним явищем" був поділ між Київським і Московським патріархатами в незалежній Україні, але "ця неминучість аж ніяк не зменшує його драматичності й травматичності для всього нашого народу".

За словами очільника МЗС, питання єдиної помісної церкви викликає неабиякий інтерес політиків. Разом з тим, Клімкін зазначив, що єдина помісна церква, визнана Константинопольським Патріархом, назавжди повинна вирішити питання канонічності всіх гілок українського православ’я і "принести довгожданий мир в наше релігійне життя".

Слава Богу, в України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну Православну церкву. Я докладатиму всіх зусиль, щоб...

Опубліковано Pavlo Klimkin 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше глава Верховної ради України Андрій Парубій оголосив про те, що у парламенті зареєстровано проект постанови "Про підтримку звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".